De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid. Er wordt onder andere voorlichting gegeven over hoe belangrijk rust is, en de gevaren van moe zijn.

Aan de Dag doen altijd veel medische professionals mee, maar ook bij bedrijven wordt vaak aandacht besteed aan het onderwerp.In 2018 draait de Dag – net als vorig jaar – om het thema: ‘Sleep Soundly, Nurture Life’.

Met dat thema wil de organisatie laten zien dat goede slaap de lengte van leven significant kan verbeteren. In 2008 is de Internationale Dag van de Slaap voor het eerst gehouden, op 14 maart. De datum is ieder jaar de vrijdag voordat de lente begint, waarmee de 2018-editie op 16 maart valt. Welterusten!

Een niet onbelangrijk aspect van een goede slaap is uw matras. Wilt u zelf vergelijken of deze nog voldoende ondersteuning geeft, kom langs in onze showroom of nog beter… maak een afspraak.