Veel mensen denken dat een verstelbare lattenbodem of boxspring het neusje van de zalm is. Maar wist u dat het slaapcomfort voor een groot deel wordt bepaald door de mate van aanpassing van de bodem aan uw lichaamsprofiel. En dat kan ook een goede lattenbodem zijn.
Immers, hoe beter de bodem is aangepast aan uw lichaamscontour, des te minder hoeft de matras te corrigeren. En minder corrigeren betekent minder druk op bijvoorbeeld schouders, heupen en knieën.
Dit heeft weer tot gevolg dat u tijdens de slaap beter kunt ontspannen. Tot zover één van de basisprincipes van comfortabel slapen.

 

Is een verstelbare bodem niet comfortabeler?

Een verstelbare bodem is natuurlijk erg handig als u in bed een boek wilt lezen, televisie wilt kijken, als hulp bij opstaan of bij sommige lichamelijke kwaaltjes. Maar ook hier geldt dat de bodem – als deze weer in de slaapstand is – op uw lichaamsprofiel moet zijn afgestemd.

 

Hoe weet ik wat een geschikte bodem is?

Allereerst is het van belang om uw lichaamsprofiel in kaart te brengen. Dus of u bijvoorbeeld smalle of brede schouders heeft of smalle of brede heupen. Als deze gegevens bekend zijn kan hierbij een geschikte bodem gezocht worden. Of nog beter… een combinatie van bodem en matras.

 

Gratis slaapmeting

Natuurlijk kunnen wij door onze ervaring redelijk inschatten welke bodem of matras bij u zal passen, maar ook hier worden wij geholpen door de techniek. In onze slaapcabine wordt uw lichaamsprofiel computergestuurd in kaart gebracht. Met deze gegevens kunnen wij u de meest geschikte slaapcombinaties en kwaliteitsmerken in onze showroom laten proberen. Combinaties die bij uw budget en smaak passen.  

 

Conclusie

Slaapcomfort begint dus voor een groot deel bij de bodem en matras. Als u het verschil tussen slapen en comfortabel slapen wilt voelen, maak dan vrijblijvend een afspraak voor onze slaapcabine. Of kom langs in onze showroom in de Haarstraat 69 in Gorinchem. U zult niet de eerste zijn die roept ‘wow, wat een verschil!’ Neem dus even de tijd voor een gedegen advies en u slaapt de komende 10 jaar elke nacht weer comfortabel.
Stuur een e-mail voor een afspraak

 


In de showroom van De Gier Slapen in de Haarstraat in Gorinchem kunt u eenvoudig de bekende kwaliteitsmerken met elkaar vergelijken. Merken zoals Auping, Pullman, Tempur, Ergosleep, Viking of Hülsta.